Bliv medlem

nye medlemmer

Din profil

allerede medlem

AliExpress

Du har nok spekuleret på, hvad AliExpress er og om det er sikkert, at bestille på AliExpress? Vi vil her hjælpe dig med, at få svar på dine spørgsmål. Vi samlet de vigtigste ting du bør vide om AliExpress.

Hvad er AliExpress?
Til dig som ikke ved hvad AliExpress er, så kan det forklares ganske kort:
AliExpress er en kinesisk online handelsplatform/stormagasin henvendt til private forbrugere. Leverandører og producenter samles her, for at sælge produkter til forbrugeren. AliExpress sælger ikke produkter, men tilbyder dens platform til købmænd, mod en kommission af købmændenes salg. AliExpress er en del af Alibaba Group. I 2010 besluttede Alibaba Group, at åbne handlemuligheder internationalt for de enkelte forbrugere, ved at etablere AliExpress.

Flere og flere danskere har allerede stiftet bekendtskab med AliExpress, som i 2018 var den syttende mest benyttede netbutik i Danmark. Den voksende popularitet for AliExpress skyldes de lave priser på produkterne, der bliver sendt direkte fra producenter i Kina eller fra kinesiske forhandlere til de danske forbrugere. AliExpress er desuden en af ​​de mest populære butikker for forbrugerne i Kina. Bestillinger fra Kina bliver mere og mere almindelige, når vi snakker nethandel. I 2018 blev det samlede antal pakker estimeret til 15,8 millioner fra kinesiske hjemmesider til danske forbrugere.

Kvalitetskontrol
AliExpress er kendte for deres billige priser, hvilket også gør at kvaliteteten desværre kan variere meget. Desuden kan produktbeskrivelsen være vildledende!

Men vi har lavet en guide, så du kan undgå, at blive snydt.

1. Tjek ALTID Customer Reviews!
Her bliver du hjulpet på vej af andre forbrugere, der rent faktisk har købt produktet og ved hvad de snakker om. Du kan se hvor mange Stjerner øvrige forbrugere har givet produktet, samt hvilke vurderinger der er blevet givet. Tjek også Feedback for at se, de anmeldelser andre har givet produktet. Huskeregel: Har sælger fået meget lidt Feedback eller få Stjerner, er det bedre at købe produktet et andet sted.

2. Kinesiske størrelser er ikke de samme som europæiske, når det kommer til tøj!
I de fleste tilfælde er det en god idé, at vælge en størrelse, som er et par numre større, end den størrelse du normalt bruger. Størrelserne kan dog variere fra producent til producent, men tjek størrelsesdiagrammet på produktsiderne, eller se Feedback fra andre forbrugere mht. størrelsen.

3. Danske sikkerhedsstandarder gælder ikke for AliExpress-produkter.
Vær varsom ved køb af elektriske apparater, legetøj og kosmetik: Du bør fx ALDRIG lade din oplader, blive i stikkontakten når du forlader hjemmet! Test også kosmetikken for allergiske reaktioner! IGEN se andre forbrugeres Feedback.

Køberbeskyttelse
Selvom man er forsigtig, kan man ikke gardere sig mod, at produktet er forkert eller slet ikke dukker op. Derfor har AliExpress en Køberbeskyttelses-politik, hvilket betyder at køberen kan sagsøge sælgeren. Efter ordren har køberen ca. 60 dages købsbeskyttelse. Sælgeren kan forlænge køberbeskyttelsesperioden, hvis produktet har en lang leveringstid. Når du har modtaget din pakke, skal du meddele at din pakke er ankommet, samt at produktet stemmer overens med beskrivelsen.

Hvis produktet ikke dukker op, eller produktet ikke stemmer overens med beskrivelsen, kan du åbne: Tvister og rapporter.
Tvister og rapporter er til for at hjælpe dig med, at løse problemet med sælger. Hvis problemet ikke løses med sælger, kan du tage sagen til AliExpress for yderligere hjælp. Du har ALTID ret til at få pengene tilbage for et defekt eller utilgængeligt produkt.

Betalingsmuligheder
AliExpress har mange betalingsmetoder, men de nemmeste betalingsmetoder er Visa Electron samt betalings- og kreditkort såsom Visa, Master Card og Maestro.
BEMÆRK at andre kort ikke har samme sikkerhed som kreditkort. Hvis pengene er gået tabt hos sælger/AliExpress, er det muligt at hente pengene gennem kreditfirmaet.

Elektronisk produktgaranti
Billige elektroniske produkter kommer uden garanti, men de er stadig billigere i det lange løb. Bestilling af smartphones anbefales ikke, da applikationer og systemer er forskellige fra de europæiske. Hvis du alligevel bestiller en smartphone, er det en god idé, at kende alle detaljerne om produktet på forhånd, samt vide hvordan det fungerer i Danmark.
Hvis produktet umiddelbart er defekt efter modtagelse, er det fortsat muligt, at returnere eller udskifte produktet på dette tidspunkt.

Levering
Produkterne har ofte gratis forsendelse og leveringstiden er som regel mellem 14-60 dage. Nogle produkter har forsendelsesomkostninger hvilket varierer meget, fordi sælger selv kan prissætte dem for deres produkter.
Hvis varen ikke er sendt som et rekommanderet brev, modtager du denne direkte i din postkasse, hvis dimensionerne altså maks er. 25 cm x 35 cm x 3 cm.

Nogle af produkterne kan leveres direkte til dit hjem inden for 9-22 dage med fx DHL, i disse tilfælde skal du betale ekstra for leveringen.

Skatter og pligter
Produkter der bestilles uden for EU, er momspligtige når værdien af ​​varerne i forsendelsen overstiger 80 kr.
Der betales moms på produktet og forsendelsen, men forsendelsen inkluderes ikke i ordrens nedre grænse.

Køber du et produkt til 80 kr. med forsendelsesomkostninger på 40 kr., behøver du altså ikke at betale moms. Hvis værdien af ​​produktet koster 90 kr. og forsendelsesomkostningerne er 40 kr. betaler du i alt 130 kr. hvilket betyder du skal betale 32,5 kr. i moms og det samlede beløb bliver 162,5 kr. 

Der opkræves told ved bestilling for mere end 1125 kr. (produkt og forsendelse), hvilket varierer mellem produktkategorier. Toldsatsen er typisk mellem 0 og 6% og de nøjagtige produktspecifikke satser kan findes på Skat.dk. Højeste toldvarer er for eksempel 12% for tøj og 17% for gummistøvler og sportsfodtøj. Ud over told skal der også betales moms.

TOLD & MOMS
F.eks. Du bestiller tøj til en samlet værdi på 1000 kr., med forsendelsesomkostninger på 250 kr. samt 12% told på tøjet.
1. Beregningen ser således ud: 
(1000 kr. + 250 kr.) x 0,12 = 150 kr. i told.
2. Desuden er bestillingen underlagt 25% moms:
(1250 kr. + 150 kr.) x 0,25 =  350 kr. moms.

I alt betales der told og moms for 500 kr.

Ved bestilling fra AliExpress skal du være opmærksom på, at produkter, der er købt fra forskellige leverandører, leveres med forskellige forsendelser. Så hvis du køber fem varer til en værdi af  75 kr. fra fem forskellige leverandører, behøver du ikke betale moms, selvom det samlede beløb overstiger 80 kr.

Комментариев (0)

Comments are closed here.

Toppen
Skip to toolbar