Bliv medlem

nye medlemmer

Din profil

allerede medlem

Coronavirus – er det sikkert at handle på nettet?

Corona-epidemien har allerede spredt sig globalt, og flere lande har valgt at lukke grænserne, skolerne er lukket, og mange arbejdspladser opfordrer sine medarbejdere til at arbejde hjemmefra.

I denne tid vælger mange at handle online i stedet for at gå i fysiske butikker, for at undgå at sprede smitten. Epidemien har allerede påvirket verdensøkonomien i høj grad, men samtidig ser vi, at en del online butikker oplever et kraftigt opsving. 

Hold afstand til andre mennesker

Den største smitterisiko findes i den direkte kontakt med andre mennesker. Derfor er det yderst vigtigt at så vidt muligt holde sig hjemme og undgå unødig kontakt. 

I denne tid er online shopping en bekvem måde at minimere smitterisikoen, da varerne ikke behøver transporteres via en fysisk butik. Det eneste du behøver gøre er at vælge de produkter, du vil have, og sende din bestilling med nogle få klik. Desuden er det tidsbesparende, og du undgår at stå i kø i myldretiden.

Kan jeg blive smittet af en pakke, som jeg har bestilt?

De seneste undersøgelser fra WHO viser, at coronavirus kan overleve på overflader som plastik og rustfrit stål i højst nogle dage. Der findes ingen tilfælde, hvor coronavirus har smittet via overflader, og i e-handlen er meget få mennesker i kontakt med varerne. Hvis man vil være ekstra forsigtig, kan man vaske de modtagne varer, før man tager dem i brug.

At handle i udenlandske butikker medfører ingen forhøjet risiko. WHO konkluderer, at risikoen for at få coronavirus via pakker er lav. 

Afhentning af pakken er den største risiko

Når du skal afhente din pakke, bør du undgå fysisk kontakt med andre personer. Mange butikker tilbyder direkte levering til din hjemmeadresse eller til en pakkeboks. Smid plastikemballage og papkasser ud hurtigst muligt, når du har modtaget dine varer. Vask hænderne og overflader, som du har rørt ved, og undgå at berøre øjne, næse og mund.

Under corona-epidemien er online shopping generelt et tryggere alternativ end de fysiske butikker. De populæreste netbutikker i øjeblikket er Asos, NA-KD, Luxplus, samt madleveringstjenester som Motatos og RetNemt og online apoteker som Apopro.

Комментариев (0)

Comments are closed here.

Toppen
Skip to toolbar